Mátra-vidék

A 900 négyzetkilométernyi kiterjedésű vulkanikus eredetű hegységünk a Bükk és a Cserhát között terül el. A hegység egykori arculatát már nagyban átszabták a szerkezeti mozgások és az erózió. A Mátra több részre tagolódik: Nyugat-Mátra (Muzsla 805 m), Magas-Mátra (Kékes 1014 m; Galyatető 965 m); Keleti-Mátra; délen az Alföld felé átmenetet képező Mátraalja, északon pedig a Mátralába dombvidéke. 

OKT 21. Mátraháza - Sirok

  • Posted on: 18 September 2016
  • By: kornel

Ma is a 6:30-as busszal indultunk a gyöngyösi autóbuszpályaudvarról. Az előző napi túránk végpontjára Mátraházára igyekeztünk, hogy teljesítsük a mai nap kiírás szerinti 21,6 km-ét. A busz alig fél óra alatt megtette az utat, mi pedig fél nyolc után az üres nagy parkoló mellett találtuk magunkat. Húsvét hétfő előző nap volt, kedden már csak a szanatóriumban dolgozó ápolókkal együtt utaztunk a buszon, turisták nem voltak rajtunk kívül.

A parkolóban felvettük a kabátot, sálat, sapkát. Igaz, hogy március vége volt, de itt fent a hegyekben még csípősek voltak a hajnalok. 

OKT 20. Mátraverebély - Mátraháza

  • Posted on: 22 April 2016
  • By: kornel

Bejárva: 2016. március 28. Mátraverebély felől

Húsvétkor rendszerint túrázni megyünk, és általában mindig valamelyik kéktúrás szakaszt teljesítjük. Idén sem volt ez másképp. Úgy döntöttünk, hogy 3 nap alatt bejárjuk a 20-as, 21-es és 22-es túrákat, amik keresztülvezetnek a Mátrán, Mátraverebélytől-Szarvaskőig. 

Oldalak