Mátra-vidék

A 900 négyzetkilométernyi kiterjedésű vulkanikus eredetű hegységünk a Bükk és a Cserhát között terül el. A hegység egykori arculatát már nagyban átszabták a szerkezeti mozgások és az erózió. A Mátra több részre tagolódik: Nyugat-Mátra (Muzsla 805 m), Magas-Mátra (Kékes 1014 m; Galyatető 965 m); Keleti-Mátra; délen az Alföld felé átmenetet képező Mátraalja, északon pedig a Mátralába dombvidéke. 

Lajosháza

A kisvasút lajosházi megállóhelye mellett. Több pad és asztal található itt, vannak tűzrakó helyek. Vizet tudunk a patakból szerezni, és van pottyantós wc is.

Pisztrángos-tó

Szépen felújított fedett padsor, tűzrakóhelyek, pottyantós budi, patak.

Mátrai pihenő a 24-es út mellett

Kissé elhanyagolt tisztás 2 fedett esőbeállóval, padokkal, tűzrakóhellyel közvetlen a főút mellett.

Vadkemping a Mátrában

Feri cimborámmal még egy februári túrázás alkalmával találtuk ki, hogy amint egy kicsit melegebb idő lesz, elmegyünk valahova vadkempingezni. Ő még sosem próbálta, és az én tapasztalataim sem mondhatók túl soknak, de ez nem szegte kedvünket. A kiszemelt időpont május utolsó hétvégéje, a terület pedig a Mátra.

Mátraháza, Rózsaszállás, Kékestető

Kis tavaszi egy napos csavargás a Mátrában. Megnéztük drónnal az elég elhanyagolt Rózsaszállást, és finom ebédet főztün a Kékesen. Video.

OKT 21. Mátraháza - Sirok

Ma is a 6:30-as busszal indultunk a gyöngyösi autóbuszpályaudvarról. Az előző napi túránk végpontjára Mátraházára igyekeztünk, hogy teljesítsük a mai nap kiírás szerinti 21,6 km-ét. A busz alig fél óra alatt megtette az utat, mi pedig fél nyolc után az üres nagy parkoló mellett találtuk magunkat. Húsvét hétfő előző nap volt, kedden már csak a szanatóriumban dolgozó ápolókkal együtt utaztunk a buszon, turisták nem voltak rajtunk kívül.

A parkolóban felvettük a kabátot, sálat, sapkát. Igaz, hogy március vége volt, de itt fent a hegyekben még csípősek voltak a hajnalok. 

Oldalak