Csak a Vandorbot.hu olvasóinak:
Gyümölcsszezonban lekvárfőzésben vagy almalé préselésben való részvétel. Ingyenes bemutató a Palóc Galériában.


* foglaláskor hivatkozz a Vandorbot.hu-ra!


4 000 Ft-tól

Üzemel:
Egész évben
SZÉP kártya elfogadóhely
Kozárd , Petőfi 1.

Dr. Hajas Pál

Összes férőhely: 8 fő
Elosztás:
3 hálószobában 1x2 fő, 1x2 fő, 1x4 fő

Minimálisan foglalható létszám: 1 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 1

Vízvételezési lehetőség: A konyhában, vezetékes
Fűtés: Gázfűtés
Főzési / sütési lehetőség: Teljesen felszerelt konyha és külön udvari tűzrakóhely

Kedvezmény: minimum 3 éjszaka és teljes feltöltöttség esetén 10%.

Szálláshelyünk:

Kozárd patak partján. Igazi falusi ház, komplett konyhával, kényelmes, nyáron hűs szobákkal, kellemes kerttel, borozó-söröző épületrésszel és az elmaradhatatlan bográcsozó hellyel. Három hálószoba, 2-2-4 ággyal. A házban internet elérés (WiFi), a kertben 2 autónak magán-parkoló található. A vendégek 30-40 m sétával érik el a faluközpontot és a fő utcát.
Alkalmas üdülésre és konferencia szállásnak egyaránt.

Van egy hagyományos pálinkafőzde, ott meg lehet nézni a pálinkafőzés folyamatát. Van további öt szálláshely és egy kiváló étterem. Helyi lekvárok, mangalica szalonna, kolbász kóstolható, vásárolható. A SzalmaPajtában svájci módon szalmában alvásra van lehetőség fiatal csoportoknak. A falu mellett gyümölcsösök vannak és van egy horgásztó is.


Szálláshelyünk környezete:

Kozárd, egy zöld völgyben megbúvó gyöngyszem, Cserhátalji táj ékessége. Tanösvények, túraútvonalak segítik a vendégeket az ökoturizmusban. A Nógrád Geopark területén vagyunk, 13-15 millió éves, szarmata kori leleteket lehet találni a "kozárdi Formáció" név alatt. A gasztroturizmus kedvelői a palóc ételeket, a mangalica és szürkemarha fogásokat találhatnak az európai minőségi díjas (Q) kozárdi Vadvirág étterem étlapján.
Kozárdon keresztül vezet az Országos kéktúra, a Palóc piros túraútvonal, a Mária Zarándokút (M80) észak-déli ága (Gödöllő-Máriabesnyőtől Szentkút-Szlovákia felé.