Csak a Vandorbot.hu olvasóinak:
Speciális élmény: közös lekvárfőzés üstben, szalma- és vesszőfonás kipróbálása Gregor Balázs népi iparművésszel.


* foglaláskor hivatkozz a Vandorbot.hu-ra!


3 200 Ft-tól


0.00 EUR-tól
Üzemel:
Egész évben
Nagykörű , Petrovay Gy út 3. (volt Felszabadulás út 3.)

Szilvás Erzsébet Nóra

Összes férőhely: 24 fő
Elosztás:
1 db apartman: 2 x 4 ágyas szoba, 2 fürdőszoba, étkező-konyha
4 db háromágyas szoba (saját fürdőszoba, hűtő, mikro)
2 db kétágyas szoba (saját fürdőszoba, hűtő, mikro)

Minimálisan foglalható létszám: 1 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 1

Vízvételezési lehetőség: Minden szobához tartozó fürdőszobában, kertben
Fűtés: Központi fűtés
Főzési / sütési lehetőség: Apartmanban konyha, kerti tűzrakóhely

Kedvezmény: Külön megállapodás alapján csoport-kedvezmény

Szálláshelyünk:

Az Élő Tisza Vendégház egy apartmannal (2 négyágyas szoba, két fürdőszoba és egy étkező-konyha) és 6 két- illetve háromágyas, fürdőszobás szobával rendelkezik. A szobák hűtőszekrénnyel és mikróval, TV-vel, ágyneművel és törölközővel felszereltek, ingyenes wifi elérhető. A kertben ingyenes parkolási lehetőség. A gyermekek fa mászókán és hintával, továbbá társasjátékokkal foglalhatják el magukat.
A Vendégház a település központjában van, pékség 10 m-re, buszmegálló, élelmiszer- és ruházati bolt, vendéglő és posta kb. 100 m-re, piactér kb. 150 m-re, szabadstrand, kishajókikötő kb. 250 m-re, komp 200 m-re, orvosi rendelő kb. 500 m-re található. A Tájház egy kellemes sétával (10 perc) elérhető, míg a pálinkafőzőt jobb kerékpárral meglátogatni. A templomkert a cseresznye fajtagyűjteménnyel látótávolságban van.

Nagykörű közismerten az ország cseresznyéskertje, előzetes egyeztetés után a cseresznyéből készült termékek széles választékát biztosítjuk vendégeink részére (lekvár, szörp, aszalt gyümölcsök, pálinka, stb.). A kertben megtalálható kemencében megsüthetik a cseresznyés rétest vagy lepényt, elkészíthetik a birkapörköltet vagy vadételeket. Ha valaki a kenyérsütésben szeretné kipróbálni magát, erre is van lehetőség.
A Natura 2000 minősítésű ártéren (helyi elnevezése: Tóalja), amely közvetlenül a falu és a Tisza mellett helyezkedik el, vezetett túra során lehet felfedezni a falu térségében élő kb. 240 fajta madár természetes élőhelyét. Ehhez kerékpárokat biztosítunk vendégeink részére.

Jellemzők:
Zárt parkoló, Kertben főzési,sütési lehetőség, TV, Felszerelt konyha, Ágynemű, Saját fürdőszoba, Hűtő, WiFi, Állatbarát szálláshely, Bababarát szálláshely, WC, Kerékpár kölcsönzés, Játszótér, Mosási lehetőség, Pótágy, Sátrazási lehetőség, Tüzifa igényelhető, Bográcsozási lehetőség, Kézműves termékek

Szálláshelyünk környezete:

A falu a hagyomány és az újszerűség kellemes elegye. A díszes padok, a köztéri díszkutak és szobrok, a Templomkert a cseresznye fajtagyűjteménnyel, a rózsák kertje, a „Virágzástól befőzésig” rendezvénysorozat egyes ünnepei, amellett, hogy az itt élők mindennapjait teszik szebbé, mind várják az idelátogató vendégeket. A falu felejthetetlen légköre, népi építészetének egyedülállósága, a szabadstrand a Tisza homokos partján, az ártér egyedi madár- és élővilága évek óta vonzza a látogatókat. Különleges szépséget mutat a Tisza június közepén, a tiszavirágzás időszakában: Egy-egy élőhelyen ugyanazon a napon és órában, milliónyi kérész jelenik meg a víz felszínén. A Tisza-gáton kiépített kerékpárúton juthatunk el a Tisza-tóig (kb. 50 km).
A település büszkesége, Magyarország legnagyobb egybefüggő cseresznyése, amely több mint 200 hektáron terül el. A 19. században Petrovay György földbirtokos honosította meg itt a Germersdorfi cseresznyét, amelyből a ma ismert Nagykörűi ropogós cseresznye kialakult, és amelynek egyedülálló zamata tette ország-világ előtt híressé Nagykörűt. A cseresznyés minden évszakban egyaránt vonzó. Tavasszal hintón járhatják be a vendégek a virágpompába öltözött gyümölcsöst, nyáron roskadoznak a fák a világ egyetlen szív alakú gyümölcse, a cseresznye tűzpiros termése alatt, és az ősz mesés színekkel festi be a kerteket.
Nagykörű alkotó település, ízletes helyi termékei a méz, a kecskesajt, a lekvár vagy a pálinka, kézműves remekei a kerámiák, a nemez tárgyak és ruhák, kosarak mind a helyiek keze munkáját dicsérik.
A méltán ismert és elismert helyi termelők mellett 12 képző- és iparművész él és alkot a faluban.
A település "Virágzástól Befőzésig" elnevezésű éves rendezvénysorozatán mutatja be a falusi életformát, a vidéki porták hagyományait. Első esemény a Cseresznyevirág Ünnep és Fagyűző szertartás (április közepe), amely a termékenység ünnepe. Ezt követi májusban a Nepomuki Szent János Ünnep és Fényúsztatás a Tiszán, majd júniusban a Nagy Cseresznyevásár, ahol a cseresznye ezer arcát láthatjuk. Ebben a hónapban rendezik a Szent Iván éjt is. Júliusban az Illés-napi fáklyás körmenet szakrális ünnepét láthatjuk, majd a Magdolna-napi búcsú következik. Október elején az egyik legjelentősebb és legkedveltebb esemény, a Nagy Befőzés, amely ma már (a Nagy Cseresznyevásár mellett) 4-5 ezer látogatót vonz. Decemberben az Adventi Vásár és a Háromkirályok Zarándoklat zárja az évet. Minden eseményen helyi termék vásárt is találunk.

Környék jellemzői:
Tanösvény, Horgászati lehetőség, Vadászati lehetőség, Kézműves termékek, Strand, Élelmiszer vásárlási lehetőség, Étterem, Vezetett túrák