3 500 Ft-tól

Üzemel:
egész évben
Csesztreg-Kerkaujfalu, Fő út 12

Hajdú József

Összes férőhely: 6 fő
Elosztás:
6 + pótágyazható

Minimálisan foglalható létszám: 1 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 1

Vízvételezési lehetőség: épületben,udvaron
Fűtés: gáz
Főzési / sütési lehetőség: felszerelt konyha,kemence,bogrács,tárcsa


Szálláshelyünk:

Csend és a nyugalom szigete, Csesztreg- Kerkaujfalu talán az ország egyik legkisebb falva. Zala megyében, a Göcsej, Hetés, és az Őrség hármas érintésében található. A 29 főből álló barátságos ember által lakott apró falu valóban csendes, hiszen átmenő forgalom nincs, lévén, hogy a közút a település mellett halad el, a Kerka folyón túl.

Ebbe az idilli képbe illő helyen várjuk, hogy megpihenjen, a tájegység egyik legszebb parasztházában, amely az igényes felújítás ellenére megőrizte az 1900- as évek elejének hangulatát, hiszen abban az időben épült. Néhány család még tart teheneket is, az egyéb kisebb háziállatokon kívül, így a vendégek igazi, eredeti bio élelmiszerekhez is juthatnak, vagy maguk készíthetik el.

A frissen felújított parasztház alkalmas,túrázóknak,kirándulóknak, családok, baráti társaságok pihenésére, kisebb rendezvényekre, leány és legény búcsúkra, belföldi nászutakra, találkákra, nyugdíjas találkozókra, horgászok, vadászok megpihenésére,hosszú hétvégékre,karácsonyra,szilveszterre,stb.A ház állatbarát. A házikó egyedül álló, szomszédok nincsenek. Az udvarban 3 dió fa biztosítja a nyári forróságban a hűsölést, a lehűtött italok elfogyasztását (amit kútban is megtehetnek) és a finom ételek elköltését. A fák az autók árnyékban tartásáról is gondoskodnak. A falucskát körbe övező patakok, rétek, erdők és halban gazdag tavak várják kedves vendégeinket.

Dél felé indulva 10 km-re Lenti városában, külföldiek által is szívesen látogatott termálfürdő, lovaglási lehetőség, és a fürdőtől induló erdei kisvasút várja a vendégeket. A kisvasút szezonálisan menetrendszerűen közlekedik, mintegy 25 km-en át, egészen Kistolmácsig. A közeli Szlovénia 5 perc autóútra van. Észak felé indulva hamar elérhető az Őrség, mely országunk egyik gyöngyszeme. Csend, nyugalom, friss levegő, kakas kukorékolás ,rigó fütty, tücsök ciripelés.

Ha ilyen nyugodt, zavartalan kikapcsolódásra vágyik, s ugyanakkor élményekkel teli napok után szeretne hazatérni, akkor vendég házikónkal, segítőkészségünkkel állunk rendelkezésükre, s várjuk Önt, Kedves családját, barátait.

Jellemzők:
Akadálymentesített, Zárt parkoló, Kertben főzési,sütési lehetőség, TV, Felszerelt konyha, Ágynemű, Közös használatú fürdőszoba, Hűtő, WiFi, Állatbarát szálláshely, Bababarát szálláshely, WC, Nagyszerű kilátás, Medence, Pótágy, Sátrazási lehetőség, Tüzifa igényelhető, Bográcsozási lehetőség

Szálláshelyünk környezete:

Kéktúra- útvonal, gyógyfürdők, horgászati lehetőség, ehető gombákban gazdag erdők, melyekhez gombász segítséget nyújtunk, tájjelegű, őshonos gyümölcsökből készített pálinka- kóstoló és bor-túra lehetőség is. A hozzánk látogatókat rengeteg prospektussal látjuk el, hogy el tudjanak igazodni a rengeteg látnivaló, és program között.

Fürdőhelyek:
Thermalfürdő és Szent György Energiapark, Lenti
St. Gotthard Spa & Wellness, Szentgotthárd
Moravske Toplice termálfürdő és wellnesközpont ,
Szlovénia

Természetes vizek:
Hársas tó, Máriaújfalu
Vadása tó, Hegyhátszentjakab
Borostyán tó, Zalalövő
Csesztregi horgász tó.strand

Állandó programlehetőségek

A következőben felsorolnánk néhány az idő kellemes
eltöltését szolgáló lehetőséget, a teljesség igénye
nélkül.

Őrségi Népi Műemlékegyüttes (Szalafői Falumúzeum),
Szalafő - Pityerszer
Szentháromság románkori katolikus templom, Velemér
Árpád-kori templom, Őriszentpéter
Fazekas ház, Magyarszombatfa
Czúgh János emlékház, Magyarszombatfa
Vadászati kiállítás, Magyarszombatfa
Gödörházi harangláb
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Őriszentpéter
Jakosa porta, Szalafő (tökmagolajütés)
Szoknyás harangláb, Pankasz
Fatemplom, Magyarföld

Környék jellemzői:
Kilátó, Vár, Kisvasút, Horgászati lehetőség, Vadászati lehetőség, Kézműves termékek, Helyi finomságok, Múzeum, Fürdő,uszoda, Strand, Tó, Vallási hely, Forrás, Élelmiszer vásárlási lehetőség, Étterem, Gyógyfürdő, Arborétum, Borospince, borászat, Lovaglás