Csak a Vandorbot.hu olvasóinak:
Túravezetés


* foglaláskor hivatkozz a Vandorbot.hu-ra!


10 000 Ft-tól

Üzemel:
Egész évben
SZÉP kártya elfogadóhely
Parád-Parádóhuta, Széchenyi István utca 17

Nagy Hajnalka

Összes férőhely: 6 fő
Elosztás:
Szobák 3 x 2 fő

Minimálisan foglalható létszám: 2 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 2

Vízvételezési lehetőség: Vezetékes víz a házban.
Fűtés: Központi fűtéses kandalló.
Főzési / sütési lehetőség: Felszerelt konyha és bográcsoló

Kedvezmény: 7 éj foglalása esetén 10% , 4fő felett gyerekeknek

Szálláshelyünk:

Parádóhuta a Mátra egy varázslatos kis falucskája. Mélyen az erdőben távol a világ zajától Kékestető északi oldalában 400 m magasan fekszik. A túrázók igazi paradicsoma. A ház elől induló turista úton a Mátra minden helye elérhető. A ház egy önálló vendégház, amelyet csak egy társaság használ egyidőben. Hatalmas kert, teraszok otthonos hangulat jellemzi az ingatlant. Ezek a tulajdonságok amik első látásra elcsábítottak engem amikor ideérkezve az alföldről a ház megvásárlása mellett döntöttem és 2009-től szálláshelyként üzemeltetve mással is megosztom e hely varázsát. Hetedik éve töltöm itt én is minden szabad időmet és nem tudok betelni a hely ezer arcával. Hiszen itt minden évszak gyönyörű!


Szálláshelyünk környezete:

Ez egy igazi hegyvidéki környezet. Itt két gyógyforrás is található nem messze a háztól. A Mátra vulkanikus eredetének köszönhetően több csevice forrás található. A Clarissa forrás vasas vizéért messziről is ide jönnek az emberek. A túrázók célja Kékestető,az Ilona völgyi vízesés, Sasváron működő üveghuta, Galyatető. Mátraháza. De fantasztikus túrával el lehet jutni Lajosházára is.

A háztól gyakorlatilag a Mátra minden látványossága megközelíthető attól függően, hogy mekkora távolságot tudunk gyalogolni.Legkedveltebb túránk Kékestető megmászása ami innen az északi oldalról egy fantasztikus élményt nyújt. Számomra a legnagyobb élmény akkor amikor hatalmas hó borítja a tájat. Csodálatos túrát tehetünk Lajosházára melyet egy 24km-es körtúrával ajánlok. Parádóhuta -Pisztrángos tó-Vörösmarty turista ház-Lajosháza vadászház- Mátraháza-Kékestető -Mátra nyereg - Gabi halála- Pisztrángos tó - Parádóhuta