3 000 Ft-tól

Üzemel:
Egész évben
SZÉP kártya elfogadóhely
Olcsva, Kölcsey út 18/A

Nagy Szilárd

Összes férőhely: 12 fő
Elosztás:
1x4fő
1x3fő
1x3fő
2fő (pótágyazható)

Minimálisan foglalható létszám: 6 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 1

Vízvételezési lehetőség: Épületben
Fűtés: Gáz
Főzési / sütési lehetőség: Felszerelt konyha, étkészletek, udvari bográcsolási, grillezési lehetőség, filegória az udvaron.


Szálláshelyünk:

Ingyenes horgászati lehetőség saját stéggel, bográcsozási lehetőség, grillezési lehetőség.

Jellemzők:
Akadálymentesített, Zárt parkoló, Kertben főzési,sütési lehetőség, TV, Felszerelt konyha, Ágynemű, Saját fürdőszoba, Hűtő, WiFi, WC, Mosási lehetőség, Pótágy, Sátrazási lehetőség, Kerékpár tároló, Bakancs tároló, Tüzifa igényelhető, Bográcsozási lehetőség

Szálláshelyünk környezete:

Olcsvától 5 km-re:
Vásárosnamény Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legjobb turisztikai adottságokkal rendelkező települése, a Felső-Tisza vidék legjelentősebb üdülőhelye. Homokfövenyes szabad strandját nyaranta több 10 ezren keresik fel. A fövenyes part körül a közel 400 db, fából készült, lábakra épített üdülőház valóságos "üdülőfalut" alkot. A szabad strandon kívül közkedvelt fürdő és üdülőhely a Tisza-Szamos torkolattól mintegy 800 m-re fekvő Atlantika Vizividámpark. LÁTNIVALÓK Atlantika Vizividámpark Az Atlantika Vizividámpark a Vásárosnamény-Gergelyiugornyai részen található.
Atlantika Vizividámpark vize nátrium-kloridos jodidos, alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva főként ízületi megbetegedések kezelésére és rekreációs célra ajánlott. Az élményfürdő részlegben hullámmedence, csúszda medence, labda medence található, ezen kívül úszómedencével, gyermekmedencével és természetesen termálmedencével, hidromasszázs kádakkal is várják a látogatókat. A fürdőzésen túl Európában egyedülálló Fóka Show és éjszakai fürdőzési lehetőségek és különféle sportolási lehetőségek is várják a látogatókat.

Szilva Termál- és Wellnessfürdő A fürdő vizét 2014-ben gyógyvízzé minősítették. A 700 méter mélyről felszínre törő alkáli hidrogén karbonátos gyógyvíz nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, kloridot és szulfátot.

Beregi Múzeum Az ún. Tomcsányi-kastélyban helyet kapott tájmúzeumot 1965-ben alapították. Kiállításain a bereg népművészet, különösen a textíliák és a Bereg XVIII.-XIX. Századi vasöntvények gazdag gyűjteménye látható. Tomcsányi kastély helyén, az ún. "kastély-dombon" állhatott a Lónyay család felső Lónyay-kúriája, amelyet a XVII. században építettek, talán épp ott emeltette Lónyay László 1729-ben a barokk kastélyt, amelyet időközben bővítettek, átépítettek.

Református templom Vásárosnamény A ma is látható templomban a régi néhány elemét is felhasználták, így az "Anno Domini 1610" feliratú gerenda a karzat egyik korlátja lett, a szószék is az elbontott templom gerendáiból készült; megmaradt Lónyay Zsuzsánna 1620-ból való epitáfiuma, egy gótikus zárókő, amely Isten bárányát ábrázolja és egy ablakpárkány is ebből a korból származhat. Római katolikus templom Az egyhajós, homlokzat előtti tornyos, fakarzatos, barokk stílusú templomot 1795-1815 között emelték a régi, omladozó, valószínűleg fából készült helyett. A templomot Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel.

Emlékpark A Tomcsányi Kastély mellett találjuk az Emlékparkot, ahol láthatjuk E. Lakatos Aranka szobrászművész több alkotását is: a vásárosnaményi születésű agrárpolitikus Kiss Sándor bronzba öntött mellszobrát, valamint Szent István egész alakos bronzszobrát.

Folyóanya gyermekeivel A „Folyóanya gyermekeivel” című szoborkompozíció a Szabadság téren szimbolikus jellegű műalkotás, a város határában találkozó három folyó – Tisza, Szamos, Kraszna – ölelkezésének jelképe. Formailag a fürdőző anya és gyermekei adnak lírai „cselekvést” az alkotásnak, melyben az anya (a Tisza) sodró lendületben, a kölcsönös együtt haladás érdekében öleli magához gyermekeit (Szamos, Kraszna). A mű avatására 1987-ben került sor.

Platánfasor A 86 egyedből álló, a XX. század elején ültetett védett platánfasor helyi védettséget élvez. Vásárosnamény vitkai településrész bevezető útja mentén fekszik.

Vadászati Kiállítás
A kiállítás 600m2-en került kialakításra, bemutatva benne az 5 földrész vadászható vadjait. Megjeleníti Afrikát, Ázsiát, Kanadát, része Európa, benne kiemelten Magyarország és a Bereg, az ott élő vadakkal és azok élővilágával együtt. A kiállítótérben 80 egész testben preparált nagyemlőst, 20 kis emlőst és kb. 40 madarat helyeztek el. Az ajtó nyitásakor a felkelő nappal felébrednek a madarak, mellettük elhaladva hallhatjuk éneküket mint ahogyan a kiállítótérben elhelyezett vadak is saját hangjukon szólalnak meg. A látogatók interaktív módon, Ipad-en keresztül tájékozódhatnak a múzeumban elhelyezett vadak előfordulásáról, élőhelyeiről s természetesen a vad elejtésének körülményeiről, olyan formában, hogy a vadászok, ill. a civil emberek – különösen a gyerekek - betekintést kapjanak a természet. a vad és a vadász kapcsolatába.

Környék jellemzői:
Vár, Horgászati lehetőség, Vadászati lehetőség, Helyi finomságok, Fürdő,uszoda, Strand, Vallási hely, Élelmiszer vásárlási lehetőség, Étterem, Gyógyfürdő, Lovaglás