Csak a Vandorbot.hu olvasóinak:
Közös vacsorafőzés, kenyérsütés kemencében a háziasszonnyal. Házi lekvár, méz, szörpök. Kétvölgy nevezetességeinek bemutatása. Speciális gyógy- és gerincmasszázs szakképzett gyógymasszőrtől.


* foglaláskor hivatkozz a Vandorbot.hu-ra!


3 900 Ft-tól

Üzemel:
egész évben
SZÉP kártya elfogadóhely
Kétvölgy, Fő u. 33.

Kókai Károly

Összes férőhely: 19 fő
Elosztás:
Harangvirág családi szoba: 4 fő
Magnólia családi szoba: 4 fő
Vadrózsa apartman: 2+3 fő
Ciklámen apartman: 2+4 fő

Minimálisan foglalható létszám: 1 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 1

Vízvételezési lehetőség: szobában, épületben
Fűtés: napkollektor + fatüzelésű központi fűtés
Főzési / sütési lehetőség: Felszerelt konyha, udvari tűzrakóhely

Kedvezmény: gyerek, diák, nyugdíjas, csoport kedvezmények

Szálláshelyünk:

Őrség-Vendvidék
A Vend tájból áradó nyugalom és csend, a dimbes-dombos vidék, a hegyvidéki klíma üde, vadvirágos rétjei, titokzatos lápjai, változatos színvilágú, gyantaillatú erdői, a kristálytiszta vizű források és patakok, az apró falvak lágyan megérintő világot tárnak elénk. Vendvidéki vendégházunk ennek a tájnak a szívében, a határ mentén megbúvó Kétvölgy nevű falucskában, egy völgy aljában található.
Kettő kényelmes családi szobával és kettő apartmannal várjuk Kedves Vendégeinket.

A házigazdák egész évben szeretettel és sokféle kedvezménnyel, programmal várják a természetet, nyugalmat, aktív pihenést kedvelő családokat, baráti társaságokat. Csak a szálláshelyedre jellemző specialitások: Helyi gasztronómia (vadpörkölt dödöllével, sütőtökkrém leves, tejfölös vargánya leves, vasi paprikás, erdei gombás ételek, tökmagolaj, gibanica, stb.), kerékpárkölcsönzés, gombászat, túrázás, túraajánlatok, szomszédolás Szlovéniában és Ausztriában, őrségi népi mesterségek, népi műemlékek, wellness, masszázs.

Jellemzők:
Kertben főzési,sütési lehetőség, TV, Felszerelt konyha, Ágynemű, Saját fürdőszoba, Félpanzió, Hűtő, WiFi, Állatbarát szálláshely, Bababarát szálláshely, WC, Kerékpár kölcsönzés, Játszótér, Nagyszerű kilátás, Pótágy, Sátrazási lehetőség, Kerékpár tároló, Bakancs tároló, Tüzifa igényelhető, Bográcsozási lehetőség, Kézműves termékek

Szálláshelyünk környezete:

Pihenjen a Vendvidéken!
A Tücsöktanya vendégházhoz tartozó területen és a környéken rétek, erdők váltogatják egymást, így már rögtön a megérkezés után egy rövid sétát lehet tenni a tiszta szubalpin klímájú levegőn .
A vidék a szállástól kiindulva csillagtúra keretében bejárható, feltérképezhető. Mehetnek autóval, kerékpáron vagy gyalog, a célba érést kijelölt turistautak, hangulatos erdei autóutak biztosítják. Nincs olyan ember, aki itt ne találna magának kedvére való elfoglaltságot.

Az épített környezet szerelmesei sok szép régi őrségi lakóházat, boronafalú pajtákat, csűröket, kerekes kutakat, útszéli kereszteket, templomokat, haranglábakat találnak. Felfedezhetik az őrségi szeres és vendvidéki szórt településszerkezet különbségeit, megcsodálhatják az Őrségben dolgozó fazekasok, kézművesek munkáit.

Az ínyencek aperitifként megízlelhetik az illatos szilvapálinkát, megkóstolhatják a különböző fűszerezésű kecskesajtokat, elmerülhetnek a dödölle, a tejfölös vargányaleves, a füstölt sonka, a tökmagolajos babos káposzta vagy a házi rétesek ízvilágában.

A természetbúvárok ritka, csak e vidékre jellemző növényekkel, állatokkal találkozhatnak. A falu és környéke az Őrségi Nemzeti Park szerves része, mely számos tanösvényen keresztül mutatja be az itteni élővilágot.

A gombászok többek között vargányát, róka gombát (nyulicát), őzláb és galambgombát gyűjthetnek az őrségben.
A vizek szerelmesei egy vadvízi evezés során kalandozhatnak a Rábán, megmártózhatnak valamelyik tóban, vagy belevethetik magukat a wellness világába három ország valamelyik élmény- és gyógyfürdőjében.

A téli sportok kedvelői kitűnő szánkópályákat találhatnak a dombok között, de kicsit távolabb könnyen elérhetik Ausztria, Szlovénia kedvelt sípályáit, havas kirándulóhelyeit is.

A kerékpárosoknak is rengeteg élményt nyújt a vidék. Szelíd lankák és meredekebb lejtők váltogatják egymást. Hangulatos erdei utakon gurulva megismerkedhetnek a tájjal, egy-egy pihenő során elbeszélgethetnek a helyi emberekkel. Kerékpár bérlési lehetőségünk segítségével azok is megtehetik ezt akik nem hoznak saját kerékpárt.

Környék jellemzői:
Kilátó, Tanösvény, Vár, Történelmi rom, Horgászati lehetőség, Kalandpark, Vadászati lehetőség, Kézműves termékek, Helyi finomságok, Múzeum, Zarándokhely, Fürdő,uszoda, Tó, Vallási hely, Forrás, Élelmiszer vásárlási lehetőség, Egyedülálló természeti érték, Gyógyfürdő, Borospince, borászat, Lovaglás, Vezetett túrák