Szérűskert Vendégház

Hírlevél feliratkozás

egyediurl: 
szeruskert-vendeghaz-szarvasko
Település: 
Szarvaskő
Megye: 
Heves megye
Utca,hsz: 
II. Rákóczi F. HRSZ. 700
Megjegyzés a megközelítéshez: 
Szarvaskőn a templom mellett elhaladva, erdőn keresztül 1,5 km-re a régi tanyáknál, fent a hegyen található a vendégház.
Szálláshely típusa: 
Vendégház
Üzemelés ideje: 
május 1 - október 30.
SZÉP kártya: 
1
Összes férőhely száma: 
8
Férőhelyek elosztása: 
1x4,2x2
Vízvételezési lehetőség: 
fürdő szobában, konyhában hideg meleg víz
Fűtés: 
nincs
Főzési lehetőség: 
Jól felszerelt konyha, udvari tűzrakóhely
Minimális szállásdíj: 
17 000
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 
1
Kapcsolattartó: 
Sűrű Krisztina
Telefonszám: 
+36 30 260 4304
Weboldal: 
szarvaskoo.hu
E-mail cím: 
szarvaskoo@gmail.com
Kedvezmény: 
5. nap foglalás után, naponta 1000 Forint kedvezmény
Bemutatkozás: 
Az egész ház egyben kiadó. A ház romantikus környezetben, erdő szélén áll kerítéssel zárt,füves nagy kerttel (kerti bútorok, tűzrakóhely,játékok, pinpongasztal, hinta, tollaslabda). Eger, illetve Szilvásvárad közelsége nagyon sok program lehetőséggel áll vendégeink rendelkezésére.
Környék: 
Szérűskert Vendégház SZARVASKŐ, környéke Eger városát északi irányban elhagyva belépünk az 1400 km2 területen fekvő Bükki Nemzeti Parkba. A Bükki Nemzeti Park kellemes klímájú, különleges kőzetképződményei, növényvilága és az erdeiben élő gazdag állatvilága (őz, szarvas, muflon, vaddisznó stb.), megérinti a pihenni odaérkező utazót. Néhány kilométer után érkezünk az első kis üdülőjellegű, közel 400 lakosú falucskába - célállomásunkra - Szarvaskőre, mely az Eger patak szűk szurdokvölgyében fekszik. Az egri püspökség ősi birtoka volt. Ezt az átjárót őrizte az egri püspök XII. században épített vára, amely az Eger patak fölé kiugró szirten, a 446 m magas vulkáni kőzetekből álló Keselyűbércen állott. 1596-1687 között a törököké volt. Ma csak rommaradványai, néhány alapfala, a kör alakú toronymaradványa láthatók. A vár fekvésénél fogva nevezetes erődítmény, Eger elővára, un. tarisznyavára volt. Ma, a Bükki Nemzeti Park egyik gyöngyszeme, népszerű kilátó és kirándulóhely. A XVIII. században újjászülető falu 1840-45-ben klasszicista stílusban épült templomával, szép parasztházaival hívja fel magára az idelátogatók figyelmét. Szarvaskő kedvelt kirándulóhely, gépkocsival, autóbusszal, vonattal is könnyen megközelíthető. Gyalogosan az Országos Kéktúra jelzésén is elérhető, ami a falun keresztül vezet. Az ország legfestőibb vasútvonala - amely mintegy 100 éves - a Várhegy alatt két alagúton is áthalad. A hegyvidéki falunak kristálytiszta a levegője, ami az egészséges, aktív pihenést teszi lehetővé. Szarvaskő napjainkban a hazai ökoturizmus "fellegvára". Bélapátfalva, Szilvásvárad szinte csak egy ugrás Szarvaskőből, s ha kulturális élményekre vágyunk, negyed óra utazással elérhetjük Eger belvárosát is. Látnivalói, kirándulóhelyek, túrautak: Szarvaskői várrom Kilátótorony, amely a 336 m magas Majortetőn épül. A kilátóról elénk tárul a falu és a környék teljes panorámája. Szent Anna Gilitka kápolna, amely csak erdei útvonalon közelíthető meg. Túraútvonal, amely érinti a Gilitka-kápolnát. Szarvaskői Geológiai Tanösvény
Szálláshely jellemzői: 
Zárt parkoló
Kertben főzési,sütési lehetőség
TV
Felszerelt konyha
Ágynemű
Közös használatú fürdőszoba
Hűtő
WC
Nagyszerű kilátás
Kerékpár tároló
Tüzifa igényelhető
Környék jellemzői: 
Kilátó
Vár
Kisvasút
Horgászati lehetőség
Kalandpark
Vadászati lehetőség
Helyi finomságok
Fürdő,uszoda
Strand
Élelmiszer vásárlási lehetőség
Étterem
Egyedülálló természeti érték
Gyógyfürdő
Borospince, borászat
Sétarepülés
Lovaglás
Közeli túraútvonalak, túramozgalmak: 
Országos Kéktúra
Hely: 
POINT (20.1929 47.5851)
Turisztikai tajegyseg: 
Megosztás: