Tücsöktanya Vendégház

Hírlevél feliratkozás

egyediurl: 
tucsoktanya-vendeghaz-ketvolgy
Település: 
Kétvölgy
Megye: 
Vas megye
Utca,hsz: 
Fő u. 33.
Megjegyzés a megközelítéshez: 
Kétvölgy faluközpontot elhagyva 2 km még a vendégházig. :-)
Szálláshely típusa: 
Vendégház
Üzemelés ideje: 
egész évben
SZÉP kártya: 
1
Összes férőhely száma: 
19
Férőhelyek elosztása: 
Harangvirág családi szoba: 4 fő Magnólia családi szoba: 4 fő Vadrózsa apartman: 2+3 fő Ciklámen apartman: 2+4 fő
Vízvételezési lehetőség: 
szobában, épületben
Fűtés: 
napkollektor + fatüzelésű központi fűtés
Főzési lehetőség: 
Felszerelt konyha, udvari tűzrakóhely
Minimális szállásdíj: 
3 900
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 
1
Minimális létszám: 
1
Kapcsolattartó: 
Kókai Károly
Telefonszám: 
+36 94 436138, +36 20 5961718
Weboldal: 
www.tucsoktanya.hu
E-mail cím: 
info@tucsoktanya.hu
Kedvezmény: 
gyerek, diák, nyugdíjas, csoport kedvezmények
Vandorbot.hu kedvezmény / élmény: 
Közös vacsorafőzés, kenyérsütés kemencében a háziasszonnyal. Házi lekvár, méz, szörpök. Kétvölgy nevezetességeinek bemutatása. Speciális gyógy- és gerincmasszázs szakképzett gyógymasszőrtől.
Bemutatkozás: 
Őrség-Vendvidék A Vend tájból áradó nyugalom és csend, a dimbes-dombos vidék, a hegyvidéki klíma üde, vadvirágos rétjei, titokzatos lápjai, változatos színvilágú, gyantaillatú erdői, a kristálytiszta vizű források és patakok, az apró falvak lágyan megérintő világot tárnak elénk. Vendvidéki vendégházunk ennek a tájnak a szívében, a határ mentén megbúvó Kétvölgy nevű falucskában, egy völgy aljában található. Kettő kényelmes családi szobával és kettő apartmannal várjuk Kedves Vendégeinket. A házigazdák egész évben szeretettel és sokféle kedvezménnyel, programmal várják a természetet, nyugalmat, aktív pihenést kedvelő családokat, baráti társaságokat. Csak a szálláshelyedre jellemző specialitások: Helyi gasztronómia (vadpörkölt dödöllével, sütőtökkrém leves, tejfölös vargánya leves, vasi paprikás, erdei gombás ételek, tökmagolaj, gibanica, stb.), kerékpárkölcsönzés, gombászat, túrázás, túraajánlatok, szomszédolás Szlovéniában és Ausztriában, őrségi népi mesterségek, népi műemlékek, wellness, masszázs.
Környék: 
Pihenjen a Vendvidéken! A Tücsöktanya vendégházhoz tartozó területen és a környéken rétek, erdők váltogatják egymást, így már rögtön a megérkezés után egy rövid sétát lehet tenni a tiszta szubalpin klímájú levegőn . A vidék a szállástól kiindulva csillagtúra keretében bejárható, feltérképezhető. Mehetnek autóval, kerékpáron vagy gyalog, a célba érést kijelölt turistautak, hangulatos erdei autóutak biztosítják. Nincs olyan ember, aki itt ne találna magának kedvére való elfoglaltságot. Az épített környezet szerelmesei sok szép régi őrségi lakóházat, boronafalú pajtákat, csűröket, kerekes kutakat, útszéli kereszteket, templomokat, haranglábakat találnak. Felfedezhetik az őrségi szeres és vendvidéki szórt településszerkezet különbségeit, megcsodálhatják az Őrségben dolgozó fazekasok, kézművesek munkáit. Az ínyencek aperitifként megízlelhetik az illatos szilvapálinkát, megkóstolhatják a különböző fűszerezésű kecskesajtokat, elmerülhetnek a dödölle, a tejfölös vargányaleves, a füstölt sonka, a tökmagolajos babos káposzta vagy a házi rétesek ízvilágában. A természetbúvárok ritka, csak e vidékre jellemző növényekkel, állatokkal találkozhatnak. A falu és környéke az Őrségi Nemzeti Park szerves része, mely számos tanösvényen keresztül mutatja be az itteni élővilágot. A gombászok többek között vargányát, róka gombát (nyulicát), őzláb és galambgombát gyűjthetnek az őrségben. A vizek szerelmesei egy vadvízi evezés során kalandozhatnak a Rábán, megmártózhatnak valamelyik tóban, vagy belevethetik magukat a wellness világába három ország valamelyik élmény- és gyógyfürdőjében. A téli sportok kedvelői kitűnő szánkópályákat találhatnak a dombok között, de kicsit távolabb könnyen elérhetik Ausztria, Szlovénia kedvelt sípályáit, havas kirándulóhelyeit is. A kerékpárosoknak is rengeteg élményt nyújt a vidék. Szelíd lankák és meredekebb lejtők váltogatják egymást. Hangulatos erdei utakon gurulva megismerkedhetnek a tájjal, egy-egy pihenő során elbeszélgethetnek a helyi emberekkel. Kerékpár bérlési lehetőségünk segítségével azok is megtehetik ezt akik nem hoznak saját kerékpárt.
Szálláshely jellemzői: 
Kertben főzési,sütési lehetőség
TV
Felszerelt konyha
Ágynemű
Saját fürdőszoba
Félpanzió
Hűtő
WiFi
Állatbarát szálláshely
Bababarát szálláshely
WC
Kerékpár kölcsönzés
Játszótér
Nagyszerű kilátás
Pótágy
Sátrazási lehetőség
Kerékpár tároló
Bakancs tároló
Tüzifa igényelhető
Bográcsozási lehetőség
Kézműves termékek
Környék jellemzői: 
Kilátó
Tanösvény
Vár
Történelmi rom
Horgászati lehetőség
Kalandpark
Vadászati lehetőség
Kézműves termékek
Helyi finomságok
Múzeum
Zarándokhely
Fürdő,uszoda
Vallási hely
Forrás
Élelmiszer vásárlási lehetőség
Egyedülálló természeti érték
Gyógyfürdő
Borospince, borászat
Lovaglás
Vezetett túrák
Közeli túraútvonalak, túramozgalmak: 
Országos Kéktúra
Hely: 
POINT (16.215327 46.8867109)
Turisztikai tajegyseg: 
Megosztás: