Téli Sóút

by kornel on 2016. 02. 07., v – 21:34

Miért sóút? Honnan ered a név?

Az erdélyi és máramarosi bányákból származó sótömböket ezeken az ún. sóutakon juttatták el eleink az ország közepébe. Az egyik legjelentősebb és legrövidebb sóút a Pest - Szolnok közötti volt, melyet egészen a 19. századig használtak. A vasút térhódításával a jelentősége csökkent. Egyes szakaszai szilárd burkolatot kaptak, ám sok helyen csak a földutak maradtak meg, amiken manapság már csak a mezőgazdasági járművek közlekednek. Vagy épp a túrázók, akik bejárják a sóút Tápiószele és Szolnok közötti 34 kilométeres szakaszát. 

Véndiófa vendégház

Füzesgyarmat

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

Vendégeinket üdvözlő itallal várjuk.
Véndiófa vendégház csendes környezetben található a füzesgyarmati strand és gyógyfürdőtől 250 m-re. Külön apartmanok állnak a vendégek rendelkezésesre. 9 fős, 5 fős 3 fős apartmanok.
Környék
Vésztő magor történelmi emlékhely

Ósükösd Turistaház

Sükösd
Turistaházunk 25 éve üzemel. Azóta nagyon nagy változáson ment keresztül. Két évvel ezelőtt átépítésre került sor, mely során megnövekedett a befogadó képessége, megújultak a
vizesblokkok, az étkező tágasabbá vált. Az udvaron két fedett közösségi rész is található, hatalmas focipálya, ping-pong asztal, csocsó, melyekkel a szabadidő kitölthető. Lehetőség van tábortűz gyújtásra, grillezésre, bográcsozásra. 15 fő felett melegétel rendelésre is lehetőség van.
Környék
Ósükösd a Dunától 800 méterre helyezkedik el, melyet egy túra keretében érdemes felfedezni, közben megfigyelhetünk vadakat, (őz, nyúl, vadmacska, róka, sólyom stb.) A házhoz
közel található a Vajas-fok csatorna, melyen kenuzni is lehet.
Feliratkozás a következőre: Alföld