Csodaszarvas Vendégház

Hírlevél feliratkozás

egyediurl: 
csodaszarvas-vendeghaz-saly-latorpuszta
Település: 
Sály-Latorpuszta
Megye: 
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Utca,hsz: 
Fenyvesalja út 15.
Szálláshely típusa: 
Apartman
Üzemelés ideje: 
egész évben
SZÉP kártya: 
0
Összes férőhely száma: 
15
Férőhelyek elosztása: 
A vendégház 4 szobával rendelkezik. Egy külön bejáratú apartmanrészben található egy 4 ágyas szoba saját fürdővel és előtérrel. A főházban az emeleten egy 2 ágyas szoba illetve egy galériás szoba áll a vendégek részére, ahol az alsó részen 2 ágy, a felső részen pedig 2 matrac található, mindkét rész pótágyazható. Az alsó szinten található egy moziszoba, melyben egy kihúzhatós kanapén 2 fő aludhat, a szoba szintén pótágyazható. Összesen 1 férőhely található, pótágyakkal 15.
Vízvételezési lehetőség: 
épületben
Fűtés: 
vegyes tüzelés
Főzési lehetőség: 
2 felszerelt konyhával rendelkezik,illetve az udvaron grillezési, nyársalási, bográcsolási lehetőség van, valamint kemence
Minimális szállásdíj: 
5 000
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 
1
Minimális létszám: 
4
Kapcsolattartó: 
Ulvicki Beáta
Telefonszám: 
+36709420658
Weboldal: 
www.specialbg.hu
E-mail cím: 
ulvicki.beata@gmail.com
Bemutatkozás: 
Ha csendre, nyugalomra, kristálytiszta levegőre vágyik, vagy egy csodás kirándulás, túrázás, esetleg vadászat utáni pihenéshez szállást keres, nálunk megtalálta. Latorpusztán, a Bükk lábánál igényesen kialakított vendégházzal várjuk Önöket, hogy gondtalan, kellemes napokat tölthessenek az erdőszéli „Csodalakban”, melyet a kertben végigcsobogó patak és a fák látványa tesz feledhetetlenné. Kellemes, nyugodt környezetben ajánljuk vendégeink ízlésesen berendezett szobáit, amely családok, baráti társaságok, céges csapatépítők számára egyaránt ideális. Sok lehetőséget kínál vendégházunk a pihenésre vágyóknak, úgy, mint a fürdődézsa, szauna, hidromasszázs kád, mozi szoba, ugyanakkor a közelben lévő természeti övezet is számos kikapcsolódást kínál. A ház 4 szobával, 3 fürdővel, két felszerelt konyhával, nappalival, mozi szobával, borospincével és egy hatalmas fedett terasszal rendelkezik, mely 12 fő elszállásolására alkalmas. A kert grillezésre, bográcsozásra, kemencében való sütésre, tollasozásra alkalmas. Ha el szeretne bújni a zajos hétköznapok elől, vagy kiszakadna a mindennapok forgatagából, akkor keresse fel a Csodaszarvas vendégházat. A ház udvarán a fák között egy fürdődézsában pihenheti ki a vendég a mindennapi fáradalmakat, bent egy szaunázással vagy egy filmnézéssel a moziszobában folytathatja a lazítást mindezt egy erdőben körülvett, az udvart végigszelő patak csobogása mellett. Egy egyedi borospincében a ház alatt kóstolhatják meg a hazai borkülönlegességet egy fárasztó kirándulás után, amihez rendelkezésre áll 10 db biciklink, illetve egy atw (quad), amik külön szolgáltatásként rendelhetők meg. Társasjátékok, darts, tollas, csocsóasztal teszi még vonzóbbá a pihenni vágyók életét.
Környék: 
A vendégház Latorpusztán található, ami Sályhoz tartozó településrész a falutól északnyugatra, a Latorvár-tető alatt. Latorpuszta helyén az itt végzett régészeti feltárások szerint egykor az Árpád-kori Váralja település állt. A felette fekvő hegyen; Latorvár-tetőn pedig három telepet: egy nagy kiterjedésű késő bronzkori települést, tőle kis távolságra egy 10. századi sáncvárat, Örsúr várát, valamint a hegy délkeleti ormán egy kisméretű kővárat, a Latorvárat azonosítottak a régészeti feltárások során. Itt a várhegy alatti völgyben, Latorvár-tetőtől nyugatra, az egykori Váralja település helyén kőkemencés házak, kőépületek és egy körtemplom alapjai kerültek elő a Lator-patak két partján végzett feltárások során. Nevezetességek:  - Latorvár a település feletti hegy ormán található.  - Harangláb Latorpusztán, a vár alatt, az odavezető ösvény elején, az egykori iskolaépület mellett áll. A rajta található évszám alapján 1823-ban épült.  - A Vízfő-forrás a Bükk hegység gazdag karsztvízforrásainak egyike, mely egy barlangban ered. A barlang forrásának tápterületét a hegység karsztkőzetei adják. A patak vize a világháború előtt Latorúton és Sályban 8, egyes források alapján 13 vízimalmot hajtott. A hagyomány szerint a patak vizéből egykor aranyat is mostak.  - A Léleklyuk-barlang egyes kutatók szerint még a Honfoglalás előtt keletkezett ember által a helyi tufa kőzetbe faragott pinceszerű helyiség, melynek függőleges kürtőjében kőbe vésett írásjelek találhatók. A kutatók a barlang felett egy sáncvár maradványait tárták fel.  - A Szeles-barlang, a Bükk-hegység egyetlen jeges barlangja nem messze található innen.  - Régi pincesor  - Régi kőfejtők Sály és Latorpuszta között  - Vadaskert, ami dámszarvasoknak és muflonoknak ad otthont.
Szálláshely jellemzői: 
Kertben főzési,sütési lehetőség
TV
Felszerelt konyha
Ágynemű
Saját fürdőszoba
Közös használatú fürdőszoba
Hűtő
WC
Kerékpár kölcsönzés
Medence
Szauna
Pótágy
Tüzifa igényelhető
Környék jellemzői: 
Vár
Történelmi rom
Vadászati lehetőség
Barlang
Forrás
Élelmiszer vásárlási lehetőség
Étterem
Borospince, borászat
Vezetett túrák
Hely: 
POINT (20.5024549 48.0278829)
Turisztikai tajegyseg: 
Megosztás: