Vár-lak Vendégház a Bódva-völgyében

Hírlevél feliratkozás

egyediurl: 
var-lak-vendeghaz-a-bodva-volgyeben-szendro
Település: 
Szendrő
Megye: 
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Utca,hsz: 
Part út 6.
Szálláshely típusa: 
Vendégház
Üzemelés ideje: 
egész évben
SZÉP kártya: 
1
Összes férőhely száma: 
12
Férőhelyek elosztása: 
1. szoba: franciaágy (2 fő)+ 1 főre pótágyazható 2. szoba: kihúzható kanapé (2 fő)+2 főre pótágyazható 3. szoba: 2 egyszemélyes ágy 4. szoba: 2 összetolt ágy+ 1 főre pótágyazható
Vízvételezési lehetőség: 
Épületben 2 fürdőszobában
Fűtés: 
Gáz; téli időszakban fűtés költsége 700Ft/fő/éj
Főzési lehetőség: 
Felszerelt konyha és udvari tűzrakóhely
Minimális szállásdíj: 
2 800
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 
1
Minimális létszám: 
2
Kapcsolattartó: 
Antal Ferenc
Telefonszám: 
+36305980101
Weboldal: 
www.var-lak.hu
E-mail cím: 
info@var-lak.hu
Kedvezmény: 
3 éves korig ingyenes; 18 év alatt 50% kedvezmény; MTSZ tagoknak 10% kedvezmény
Vandorbot.hu kedvezmény / élmény: 
Ingyenes itinerek és GPS koordináták biztosítása a környező túra útvonalakról, borkostoló
Bemutatkozás: 
Vendégházunk Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén, a Szendrő hegység ölelésében, a Bódva folyó völgyében, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában, megyeszékhelyünktől mindössze 39 km-re, Szendrőben található. A vendégház 4 igényesen kialakított, kényelmes lakószobából áll, bennük francia-, 2 db egyszemélyes, vagy kihúzható ágy található. Bizonyos szobák kérés alapján pótággyal bővíthetők. 2-2 lakószoba egymástól elszeparált, a 2 db fürdő és a mosdó található a házban, melyek a 2 - 2 szobához kapcsolhatóan szintén elszeparálható. A házban felszerelt konyha (gáztűzhely, hűtőszekrény, fagyasztó, mosogató, teafőző, kávéfőző, étkészlet, evőeszköz, poharak), étkező található. A házhoz kiterjedt, zárt fákkal, bokrokkal és különleges növényekkel, virágokkal teli füves telek tartozik, mely lehetőséget nyújt számos tevékenység folytatására a szabadban. A vendégek rendelkezésére állnak különböző kerti bútorok, focilabda, tollas valamint egyéb játékok. A háznál lehetőség nyílik étkezésre önellátóan vagy megbeszélés szerint házias jellegű ételekkel, szalonnasütésre, főzésre a szabadban, grillezésre, gombászásra a háziakkal, melyekről bővebben a lakoma menüpont alatt olvashat. A házhoz nagyobb alapterületű kiépített pince tartozik. A vendégház hőmérséklete nyaranta kellemesen hűvös. A vendégházunkat elsődlegesen több személynek, családoknak, baráti társaságoknak szeretnénk ajánlani.
Környék: 
Rudabánya (Érc és ásványbányászati múzeum; Rudapitecus lelőhely; Rudabányai-tó, Református templom) Szuhogy (Csorba-kő, Csorbakő vár maradványa) Szendrő (alsó és felső vár; kilátó; Kékfestőház, Iskolatörténeti és Torna múzeum, Református harangláb, Ferences templom, Csáky kastély, forrás barlang) Telekes-völgy, Ördöggát Rakacai-tó Szalonnai templom Martonyi kolostorrom Perkupai tájház Edelényi kastély Csak a szálláshelyedre jellemző specialitások: Túra-, és idegenvezetést vállalunk Szendrőben és környékén. A messzebbre kirándulni vágyókat akár Borsod - Abaúj - Zemplén megye különböző tájain (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni-hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-Karszton és az Alacsony Tátrában is elkalauzoljuk. A szolgáltatás magába foglalja igény szerint az útvonaltervezést, útvonalleírás készítését, szakképzett túravezető biztosítását, a túrával kapcsolatos adminisztratív teendőket valamint a szervezési feladatokat. A szakképzett idegenvezetők ismertetik a megtekintett útvonalon fellelhető természeti és kulturális értékeket, a kapcsolódó történelmi hátteret, a helyi érdekességeket és hagyományokat. Szendrőtől 6 km-re található a Rakaca-víztározó, amely esetünkben nemcsak a fürdőzésre, hanem a kenuzásra is lehetőséget biztosít a vállalkozó szellemű vendégeknek. Igény szerint a vízre szállás előtt a szükséges alapismeretek oktatását és bemutatását biztosítjuk. A kezdő kenuzókkal még közös a lapátolás. A túrakenuk és a hozzájuk tartozó felszerelések (4 db 3 személyes kenu, 18 db kenulapát, 12 db mentőmellény) gyakorlott kenuzók részére bérelhetők. Elsősorban a Rakaca-víztározón, de igény szerint a Szendrő környékén lévő természetes és mesterséges vizeken történő használatra is. A szolgáltatás igénybevételének alapfeltétele az úszástudás. Északi - Középhegység mesés Gömör-Tornai Karszt vidékén fekszik a Szendrőtől 17 km-re található Szőlősardó nevezetű település. Az egyik helyi gazda mintegy kilenc lovat és csikókat tart udvarában. Lovaikat némi távlovas tapasztalattal és többévnyi túrázással a hátunk mögött képezik úgy, hogy vendégeiknek a legkényelmesebb, legkezelhetőbb lovat adhassák, ezzel is élvezetesebbé téve a náluk töltött időt. Nemcsak pár órás lovaglásra, hanem hosszabb lovastúrákra is van lehetőség, természetesen szakképzett lovasoktatók kíséretével. A Rakacai víztározón, nemcsak a kenuzók, hanem a horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. Horgászati lehetőség napijegy vagy éves jegy megváltásával lehetséges. A tó jellemző halai a ponty, az amur, a süllő, a csuka, a dévérkeszeg, a karikeszeg és a domolykó.
Közeli túraútvonalak, túramozgalmak: 
Országos Kéktúra
Hely: 
POINT (20.731444 48.4069477)
Turisztikai tajegyseg: 
Megosztás: