Parád-Parádóhuta

10 000 Ft-tólSzálláshely típusa:
Vendégház
Üzemelés ideje:
Egész évben
Minimális létszám:
2 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma:
2 éjszaka
Összes férőhely:
6 fő
Férőhelyek elosztása:
Szobák 3 x 2 fő

Vízvételezési lehetőség:
Vezetékes víz a házban.
Fűtés:
Központi fűtéses kandalló.
Sütési, főzési lehetőség:
Felszerelt konyha és bográcsoló

Megközelítés

Heves megye
Parád-Parádóhuta
Széchenyi István utca 17

Parádról 2 km-re az erdőben fekszik Parádóhuta.A szálláshely a pici település központjában a Haranglábnál található.

GPS koordináták:
47.9046209, 20.0179282


Kedvezmények

SZÉP kártya elfogadóhely:
Igen
Kedvezmény:
7 éj foglalása esetén 10% , 4fő felett gyerekeknek

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

Túravezetés

Szálláshely jellemzői

Környék jellemzői

Parádóhuta a Mátra egy varázslatos kis falucskája. Mélyen az erdőben távol a világ zajától Kékestető északi oldalában 400 m magasan fekszik. A túrázók igazi paradicsoma. A ház elől induló turista úton a Mátra minden helye elérhető. A ház egy önálló vendégház, amelyet csak egy társaság használ egyidőben. Hatalmas kert, teraszok otthonos hangulat jellemzi az ingatlant. Ezek a tulajdonságok amik első látásra elcsábítottak engem amikor ideérkezve az alföldről a ház megvásárlása mellett döntöttem és 2009-től szálláshelyként üzemeltetve mással is megosztom e hely varázsát. Hetedik éve töltöm itt én is minden szabad időmet és nem tudok betelni a hely ezer arcával. Hiszen itt minden évszak gyönyörű!
Környék
Ez egy igazi hegyvidéki környezet. Itt két gyógyforrás is található nem messze a háztól. A Mátra vulkanikus eredetének köszönhetően több csevice forrás található. A Clarissa forrás vasas vizéért messziről is ide jönnek az emberek. A túrázók célja Kékestető,az Ilona völgyi vízesés, Sasváron működő üveghuta, Galyatető. Mátraháza. De fantasztikus túrával el lehet jutni Lajosházára is.

A háztól gyakorlatilag a Mátra minden látványossága megközelíthető attól függően, hogy mekkora távolságot tudunk gyalogolni.Legkedveltebb túránk Kékestető megmászása ami innen az északi oldalról egy fantasztikus élményt nyújt. Számomra a legnagyobb élmény akkor amikor hatalmas hó borítja a tájat. Csodálatos túrát tehetünk Lajosházára melyet egy 24km-es körtúrával ajánlok. Parádóhuta -Pisztrángos tó-Vörösmarty turista ház-Lajosháza vadászház- Mátraháza-Kékestető -Mátra nyereg - Gabi halála- Pisztrángos tó - Parádóhuta