Csak a Vandorbot.hu olvasóinak:
3-4 órás spirituális túrák csak 1000 Ft-ért


* foglaláskor hivatkozz a Vandorbot.hu-ra!


3 300 Ft-tól


0.00 EUR-tól
Üzemel:
egész évben
SZÉP kártya elfogadóhely
Dobogókő, Eötvös sétány 10.

Repárszky Katalin

Összes férőhely: 48 fő
Elosztás:
6 jurta: 6x8 fő

Minimálisan foglalható létszám: 1 fő
Minimálisan foglalható éjszakák száma: 1

Vízvételezési lehetőség: Gyönyörűen felújított közös vizesblokk, női és férfi részleggel
Fűtés: Fatűzelésű kályhák, fűtési időszakban a tűzifa költsége: 3.000 Ft/jurta/éj
Főzési / sütési lehetőség: nincs

Kedvezmény: csoport kedvezmények, zarándok kedvezmények

Szálláshelyünk:

Családoknak és baráti társaságoknak is ideális, kedvező elhelyezkedésű, természetközeli, hagyományőrző, ugyanakkor kényelmes szálláshelyünk és a vadregényes Dobogókő szeretettel várja Önt is!
A jurta eleink hagyományos szálláshelye - a mai ember számára nem megszokott élményekkel és hangulattal. Különlegességét az osztatlan, nagy légtér, a természettől el nem választó, könnyű épületszerkezete és az építéséhez felhasznált természetes alapanyagok adják.
A Dobogókő Jurtaszállás a dobogókői sípályától 100 méterre, Budapesttől pedig 27 km-re várja a vendégeket. Egész évben üzemelő, fűthető jurtáink a Makovecz Zsindelyes Vendéglő mellett találhatóak.
Egy jurtában akár 8 fő kényelmes szállása is biztosítható, de a jurták kisebb létszámmal is kivehetőek. Teljes fogadóképességünk 48 fő. A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány önkéntesei rendszeresen szerveznek kirándulásokat a Visegrádi-hegységben és a Pilisben.
Túráink kiindulási és célállomása általában az Alapítvány székháza, a JURTASZÁLLÁS mellett található Zsindelyes Vendéglő, amely saját parkolójában sporttársaink és a szállóvendégek számára ingyenes parkolást biztosít.

Jellemzők:
Közös használatú fürdőszoba, Étterem, Félpanzió, WiFi, WC, Tüzifa igényelhető

Szálláshelyünk környezete:

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontja Dobogókő (699 m). A vulkanikus eredetű Visegrádi-hegység megközelítőleg egy háromszög alakú területen helyezkedik el a Duna és a Pilis által közrefogott térségben. Északon és keleten a Duna, délen a Két-bükkfa-nyereg és a Dera-patak határolja, délnyugaton a Pomáz és Esztergom közötti völgy övezi. Dobogókőn húzódik a Pest megyét Komárom-Esztergom megyétől elválasztó földrajzi határ. Dobogókő, Budapest közepétől mért távolsága csupán 39 km. A Visegrádi-hegység és a Pilis jelentős része 1978 óta a Pilisi Tájvédelmi körzetet alkotja, amelyet 1981-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánított. A Duna-Ipoly Nemzeti Park 1997-ben alakult, amely ma is védelmezi a terület növény- és állatvilágát, tájképi szépségét.

Környék jellemzői:
Kilátó, Zarándokhely, Vallási hely, Étterem, Egyedülálló természeti érték, Sípálya, Vezetett túrák