Az Északi-középhegység legnyugatibb vulkanikus (beszakadt vulkáni roncs) eredetű tagja, melyet a Duna bevágódása választott le. Nemcsak természeti értékekben gazdag (látványos szurdokvölgyek, hegycsúcsok ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Duna-kanyarra), hanem történelmi, kulturális szempontból is nagy jelentőséggel bír a táj.

Dobogókő Jurtaszállás

Dobogókő

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

3-4 órás spirituális túrák csak 1000 Ft-ért
Családoknak és baráti társaságoknak is ideális, kedvező elhelyezkedésű, természetközeli, hagyományőrző, ugyanakkor kényelmes szálláshelyünk és a vadregényes Dobogókő szeretettel várja Önt is!
A jurta eleink hagyományos szálláshelye - a mai ember számára nem megszokott élményekkel és hangulattal. Különlegességét az osztatlan, nagy légtér, a természettől el nem választó, könnyű épületszerkezete és az építéséhez felhasznált természetes alapanyagok adják.
A Dobogókő Jurtaszállás a dobogókői sípályától 100 méterre, Budapesttől pedig 27 km-re várja a vendégeket. Egész évben üzemelő, fűthető jurtáink a Makovecz Zsindelyes Vendéglő mellett találhatóak.
Egy jurtában akár 8 fő kényelmes szállása is biztosítható, de a jurták kisebb létszámmal is kivehetőek. Teljes fogadóképességünk 48 fő. A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány önkéntesei rendszeresen szerveznek kirándulásokat a Visegrádi-hegységben és a Pilisben.
Túráink kiindulási és célállomása általában az Alapítvány székháza, a JURTASZÁLLÁS mellett található Zsindelyes Vendéglő, amely saját parkolójában sporttársaink és a szállóvendégek számára ingyenes parkolást biztosít.
Környék
A Visegrádi-hegység legmagasabb pontja Dobogókő (699 m). A vulkanikus eredetű Visegrádi-hegység megközelítőleg egy háromszög alakú területen helyezkedik el a Duna és a Pilis által közrefogott térségben. Északon és keleten a Duna, délen a Két-bükkfa-nyereg és a Dera-patak határolja, délnyugaton a Pomáz és Esztergom közötti völgy övezi. Dobogókőn húzódik a Pest megyét Komárom-Esztergom megyétől elválasztó földrajzi határ. Dobogókő, Budapest közepétől mért távolsága csupán 39 km. A Visegrádi-hegység és a Pilis jelentős része 1978 óta a Pilisi Tájvédelmi körzetet alkotja, amelyet 1981-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánított. A Duna-Ipoly Nemzeti Park 1997-ben alakult, amely ma is védelmezi a terület növény- és állatvilágát, tájképi szépségét.

Visegrád-Kálvária Fogadó

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

Ingyenes szolgáltatás: Túravezetés, széleskörű információk, a környék nevezetességeinek a bemutatása, igény szerint lelkigondozás
Visegrád - Kálvária Fogadó - Hungary
Bővebben a szálláshelyről:
A hegy lábánál, a Kálvária lépcső tövében helyezkedik el, a századforduló hangulatát idéző tornácos ház - valamint egy kisebb teljesen önálló ház. Belecsöppenhet a romantikus hangulatot idéző enteriőrbe, a kellemesen hűs nagyméretű tornácon, és a kertben. Fiataloknak ajánlom elsősorban: A kertben teljesen különálló 35m2 házikó /szoba, fürdőszoba+1 mosdó, felszerelt teakonyha/hűtő, kávéfőző, vízforraló, mikró/. WIFI. Ingyenes szolgáltatás: túravezetés-igény szerinti lelkigondozás
A kiadó hely:
Férőhely: 2
Fürdőszobák száma: 1.5
Hálószobák száma: 1
Ágyak: 2
Ingatlan típusa: Ház
Szoba típusa: Teljes ház/lakás

Visegrád - Lélekemelő életérzés - Érezni az életet - Kálvária Fogadó
Bővebben a szálláshelyről:
A hegy lábánál, a Kálvária lépcső tövében helyezkedik el, a századforduló hangulatát idéző tornácos ház. Belecsöppenhet a romantikus hangulatot idéző enteriőrbe, a kellemesen hűs nagyméretű tornácon, és a kertben. A nagy ház kiadó része: 50m2 lakosztály - szoba, fürdőszoba, teakonyhás étkező /hűtő, kávéfőző, vízforraló, mikró/... A kertből a bejárat a tornácról nyílik. WIFI az ingatlanok területén szabadon használható. Ingyenes - Plusz szolgáltatás: túravezetés és igény szerinti lelki gondozás
A kiadó hely:
Férőhely: 2
Fürdőszobák száma: 1
Hálószobák száma: 1
Ágyak: 2
Ingatlan típusa: Vendéglakosztály
Szoba típusa: Privát szoba

További szabályok
- A házba belépve, kérem vegyék le a cipőjüket. :)
- Dohányzás megengedett az udvaron - a kijelölt helyeken.
- A megjelölt ár a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót nem tartalmazza! (300/Ft/Személy)

A környék áttekintése:
Visegrád történelmi központjában található a szálláshely, a túraútvonalak kiinduló pontjánál...
Ingyenes szolgáltatás: Túravezetés, széleskörű információ biztosítása, és igény szerint lelkigondozás.
Móritzné Nagy Ilona - Diplomás teológus és misszionárius

LÉLEKMENTŐ MISSZIÓ - VISEGRÁD
http://www.wix.com/lelekmento/misszio
http://lelekmentomisszio.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Moritz.N.Ilona/
https://plus.google.com/101897334546147625696
Visegrád - Lélekemelő életérzés - Érezni az életet - Kálvária Fogadó

Kedves Vendégek! A kertet és a tornácot szabadon használhatják...
Én a házigazda fogadom Önöket. Szívesen segítek , személyesen, valamint telefonon, és interneten.
Szeretettel várom kérdéseket, jelentkezést az összejövetelekre.
Környék
Túrára fel!
Rövidebb túra:
A Kálvária Fogadónál induló lépcsősoron felérve, a Kálvárián keresztül - Fellegvár - Bobpálya - Nagyvillám (sípálya).

Hosszabb túrák:
Az Országos Kéktúra Dobogókő és Visegrád közti 16. szakasza

Rám-szakadék

by kornel on 2016. 06. 16., cs – 22:39

A Rám-szakadék nagyjából 1km hosszú, és a Három-forrás-völgy középső részén fekszik, Dömös település felett. A szakadék, ami tulajdkonképpen egy vulkáni eredetű szurdokvölgy, nagyjából 15 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenység során alakult ki. Megközelítése Dömös felől lehetséges, itt tudunk parkolni is. Ha nem lenne nálunk apró, a közeli kocsmában szerencsét próbálhatunk a váltással.

A parkolóból elindulva a zöld sáv jelzést kövessük.

Szent György Vendégház Visegrád

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

Érkezéskor kávé és tea várja a vendégeket. Igény esetén motorcsónakos túrát szervezünk.
Visegrád üdvözli Önt! Vendégház Szentgyörgypusztán...

Visegrád ligetes részén Szentgyörgypusztán, a Dunához közel, a természet ölében várjuk a pihenni, kikapcsolódni, kirándulni vágyókat, a horgászatot, vízi sportot, kerékpározást kedvelőket 4 fős vendégházunkban tavasztól őszig. Kisgyerekekkel is ideális. A házban 2 db 2 fős hálószoba, előtér-étkező, felszerelt főzőfülke, zuhanyozó és külön WC található, valamint egy nagy terasz. Mindkét szoba műholdas tévével felszerelt, ingyenes internet hozzáférés biztosított. A tujasorral övezett rendezett udvarban játékra, kerti sütögetésre, napozásra, zuhanyozásra van lehetőség, kerti bútorok állnak rendelkezésre. Ingyenes parkolás a zárt udvarban.
Környék
A környező településekre busszal, komppal is el lehet jutni, amiknek a megállója 2 illetve 10 perc sétával elérhető a háztól. Visegrádon a nyári bob-pálya, a Canopy-pálya és a go-kart szabadidős park jó szórakozást és izgalmakat kínál. Kulturális, művészeti és szabadidős programok a környéken szép számmal találhatók. Visegrádon, Leányfalun és Esztergomban a fürdőzők strandolási és melegvizes fürdőket találnak, Dunabogdányban a Duna-parton a legkiválóbb homokos szabad-strand várja kicsiket és nagyokat. Budapest 40 perces autózással elérhető, Szlovákiába az esztergomi Mária Valéria hídon át 25 perc alatt el lehet jutni. A szabadidő eltöltéséhez tanácsokkal segíthetünk, illetve eszközök biztosításával állunk vendégeink rendelkezésére.
Feliratkozás a következőre: Visegrádi-hegység