A Dunazug-hegyvidéket középhegységek (Gerecsevidék, Pilis) és medencék (Hérig-Tarjáni-medence, Dorogi-medence) alkotják. A Gerecsevidék karsztos formakincsekben gazdag, észak-déli csapásirányú középhegység. A hegység legmagasabb pontja a Gerecse-tető (634 m). A Pilis átlagosan egy 450-500 méter tengerszint feletti magasságot elérő, északnyugat-délkeleti irányú törésvonalakkal tűzdelt "hegység". A térség igen gazdag termálvizes barlangokban (Sátorkő-pusztai-barlang).

Erdészház Turistaszálló

Kesztölc
Ágyneműt, törölközőt adunk. Vendégeinknek szobánként adjuk ki a szállást, nem fordulhat elő, hogy ismeretlenek kerülnek egy szobába. Szívesen látjuk a kutyákat is. Két zuhanyzónk, mosdónk van. Jól felszerelt konyhával várjuk vendégeinket, kávéfőző, hűtőgép, mikró van. Wifi, parkoló, kártyás fizetés: MasterCard. Kerékpárbérlésre van lehetőség. Bográcsunk, tűzrakóhelyünk van. Az épülethez borospince is tartozik, amit vendégeink 2500 Ft-ért vehetnek igénybe. Az Erdészház Turistaszállót a Virágzó Kesztölc Egyesület lelkes tagjai üzemeltetik. Mi magunk is sokat túrázunk, tudjuk, mire van szüksége annak, aki hozzánk betér. Kesztölc barátságos kis zsákfalu a Pilis lábánál, a Kék Túra és a PilisBike útvonalán. Itt, Klastrompusztán alapították a Pálos Rendet. Kesztölc különlegessége a pincesor, több, mint hetven család borászkodik. Az Erdészház a Művelődési Ház mellett található, kellemes, nyugodt, ligetes környezetben. Kesztölcön van étterem, cukrászda és több kocsma is. Esztergom és a Duna 15 perc autóval.
Környék
A romantikus kis pilisi faluban béke, nyugalom és a mi barátságos szállásunk vár!

Egy faház a Pilisben

Pilisszentkereszt

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

10 és 20% kedvezmény két közeli étteremben
Igyekszem otthont nyújtani a Pilisben kirándulóknak. A házban és a hozzá tartózó kertben egyidejűleg csak egy csapat (pár, család, baráti társaság) tartózkodik, így nem kell senkihez alkalmazkodni (a vendéglátóhoz sem). Bababarát a ház (mobil babaágy és fürdetőkád rendelkezésre áll). Kisállat hozható, de erről egyeztessünk.
Környék
Közvetlenül a kék turista útvonal mentén, számos kiránduló célpont origójában. Szívesen ajánlok túraútvonalat, megadom a kerékpárbérlés, sárkányrepülés, barlanglátogatás elérhetőségét. Közeli jelentősebb túraútvonalak: Kék túra Pilisi része, Koponya körút, Pilisi haláltúra, Pilis-csúcs a kilátóval, Holdvilág-árok, Csillagösvény, Szántói sziklafüle-ősember barlang, Gyógyító csillag, Vaskapu, Turul-körút, Szer-kövek, Ferenczy -szikla, Rám-szakadék, Szent-kút, Dera-szurdok, stb.

Feketehegyi Kulcsosház

Pilisszentlélek
Szálláshelyünk a Pilisi Parkerdő területén fekszik. 2013-ban országos program keretében felújított kulcsosház. Csodálatos panorámával Esztergom és a Duna melletti sík vidékre. Gyalogosan közelíthető meg!
Környék
A gyönyörű panorámán és a háborítatlan természeten kívül számos túraútvonal, kilátópont, Pálos rendi kolostor rom érhető el.

Piliskapu Vendégház

Pilisszentkereszt

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

Csoport kedvezmény 10%
A Dobogókő felé vezető úton, hegyekkel körülvett, festői szépségű völgyben, erdőhöz közeli, csendes helyen található a Piliskapu Vendégház, amely egész évben szeretettel várja kedves vendégeit. A kertben Vendégeink bográcsozhatnak, és a nyári hónapokban medence vehető igénybe a lehűlni vágyók részére. Vendégeinket 4 franciaágyas, valamint 2 pótágyazható szobában tudjuk elszállásolni, amelyek mindegyike rendelkezik saját zuhanyzós fürdőszobával. Minden szobában ventilátor, illetve hűtő biztosított. Közös konyha áll rendelkezésükre.
Környék
Pilisszentkereszt kirándulóhelyei, Pilisszentkereszti Szentkút, Cisztercita korostól és templomrom, III. Béla király szobra, Pilisszentkereszt Szurdok tanösvény.
Feliratkozás a következőre: Dunazug-hegyvidék