A táj jellegét alapvetően az asszimetrikus kibillenésből származó eróziós, deráziós és tömegmozgásos formák és a lösztakaró lepusztulásából származó formák határozzák meg. Fő felszínformáló szerepet játszanak napjainkban az időszakos vízmosások és a meredekebb lejtőkön létrejövő csuszamlások.

Vackor Tanya

Kaposvár
Kaposvár belvárosától légvonalban 2.5 km-re a Töröcskei tó keleti oldalán található, erdei-tóparti környezetben. Mondhatni, hogy a Zselic északi kapuja, hiszen a Töröcskei parkerdőtől délre a Dráváig húzódik ezen erdős, dombos tájegység. Horgászat, ideális kijelölt túraútvonalak, a Zselic élővilágának, néprajzának felfedezése. A tájegység nevezetességeinek megtekintése. Igazi "retró" múltidéző táborhely, Kaposvár legtisztább levegőjű részén! Európa híres Zselici "Csillagos égbolt"!
Környék
Kaposvár város déli részét övezi a Töröcskei parkerdő és a 11 ha-os Töröcskei tó. Ennek keleti oldalán lévő ligetes, tisztáson üzemeltetjük 21. éve a Vackor tanyát.

Pál-Cappone Panzió Étterem

Vandorbot.hu kedvezmény / élmény

15 perc gratis masszírozás a megfáradt vándornak.
Kaposvártól 24 km-re, a Balatontól 34 km-re található, 200 m-re a Gyógyfürdőtől. Családias hangulatú kis panzió. Magyaros étel különlegességekkel, sajátos ízvilággal, bőséges választható villásreggelivel. 2012 óta működik panziónk, csak reggelivel veszünk fel vendéget. Kényelmes pihenésre alkalmas szállás, minden szobához fürdőszoba, zuhanyzóval
Környék
Közel a Balaton, Kaposvári programok, Katica-tanya, Szenna, a környéken rengeteg horgászázási lehetőség (Deseda tó). Fekete István kilátó. Taszár repülő múzeum.
Feliratkozás a következőre: Külső-Somogy